Over ons

Samen varen voor een hoger doel!

Hallo, mijn naam is Christophe Sepot. Met heel veel plezier verwelkom ik jou en je gezelschap aan boord van de ecologische fluisterboot Tristram III voor een onvergetelijke ontdekkingstocht op de Vlaamse wateren.

Gedurende mijn hele leven heb ik mij laten inspireren door mens en natuur tijdens mijn verschillende avonturen en wereldreizen.

In 2010 ben ik de Atlantische Oceaan in 109 dagen overgevaren in een roeiboot, ten voordele van Artsen Zonder Grenzen. Het leverde een vijfdelige reportagereeks op die werd uitgezonden op de tv-zender 2BE.

Mijn volgende avontuur leidde me in drie jaar op een zeilboot doorheen de vijf continenten onder het motto ‘Around The World in 80 Dates’. Met een knipoog naar Jules Vernes maakte ik kennis met de verschillende culturen in de wereld. Het ontdekken van de diversiteit in tradities, gemeenschappelijke waarden en uitdagingen, maakten van deze reis de meest waardevolle ervaring van mijn leven.

Ik ondernam ook tien transatlantische overtochten met zeilboten, telkens met een andere bemanning, en losgekoppeld van iedere vorm van standaardcommunicatie met de rest van de wereld.

Tijdens de corona crisis startte ik met mijn eigen Facebook platform ‘Crescendo – Vraagt hulp, geeft hulp’. In een mum van tijd slaagden we erin om meer dan 2300 mensen, vaak hulpbehoevende senioren, praktisch te helpen of moreel te steunen, en dit enkel met regionale vrijwilligers.

‘Crescendo’ is mijn levensmotto. Ik ga er van uit dat alles bereikbaar is in functie van de kracht van de wil en het doorzettingsvermogen. Met dit project word ik plots ondernemer, maar het neemt niet weg dat ik altijd het hogere doel wil nastreven. Daarom zal ik een deel van de opbrengst van elke vaart koppelen aan projecten die aansluiten op de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Dit is mijn manier om mijn steentje bij te dragen aan een betere wereld.

Maar ik wil vooral ook mensen ontmoeten, luisteren naar verhalen en mij blijvend laten inspireren. En dit in het center van mijn passie: aan boord van een schip op het water.

Hopelijk zie ik jullie binnenkort ergens aan boord.

Christophe xxx

 
 

Kapitein Christophe

Een gedreven avonturier die 2 keer rond de wereld zeilde en de Atlantische oceaan overstak in een roeiboot.

Kapitein Tony

Een ervaren binnenvaart schipper die jarenlang eigenaar was een Antwerpse kroeg en zowat alle verhalen van ’t stad kent.

RESERVEER RESERVEER